Att använda sin röst , gör vi dagligen. Vi prat…

Att använda sin röst , gör vi dagligen. Vi pratar varje dag och en del sjunger.

Att uttrycka sina känslor kan vara svårt ibland i tal. Sjunga kan vara lättare.

Sjunger man i kör, uttrycker man texten och tonerna som redan är skrivet av någon annan. Jojken är Samernas uttryckssång. Man kan sjunga sin personliga jojk eller sjunga trädets eller eller bergets jojk etc. Kulning är/var fäbod kullornas sångspråk. De kulade för att berätta till nästa kulla på sin fäbod, de var oftast ensamma, om allt var bra eller att ett rovdjur fanns intill fäboden eller att deras käresta skulle komma på besök.

Jag har fått frågan flera gånger om kulnings kurs, men känt att jag lär inte ut som de som gått utbildning för det. Utan då ska jag ha kraftsångs kurs .Jag vill lära ut hur man kan uttrycka sina känslor med hjälp av sången.Själv har jag kulat när saker varit jobbiga, för att lätta på trycket. Jojkat när jag varit arg, men även i glädje. Att använda sången till att få må bra, i stället för att trycka ner det i kroppen och få ont. Inte vrål skrika och få en hostattack. Man kan göra något mjukare och ändå må bättre och ha roligare.

Kursen är på två helger. Än så länge är den en vårkurs. April och maj.

Kursinnehåll: Vi strechtar kropp och tunga, använder kroppen för att ta reda på var bröstklang och huvudklang är för skillnad. Vi jobbar med jojk och kulning. Sjunger på korta ordstavelser med olika känslouttryck. Intoning. Detta jobbar du med till nästa helg. Då går vi igenom hur det fungerar för alla. Ta gärna med trumma ,klangskål eller annat instrument som du känner passar ihop med dig för att lättare uttrycka dina känslor. Vi går ut i skogen och sjunger energierna från trädena, stenen eller annat som du väljer.

Kursen kommer att hållas byn där jag bor. Den heter Romma och ligger 6 km från Leksand i Dalarna. Lokalen är Bystugan där vi äter alla våra måltider, frukost , lunch och middag och har verksamheten. Boende finns här i byn för alla deltagare. Om man inte behöver boende , dras det av . Vi har en fin utsikt från lokalen och nära till storskogen, där vi kommer att vistas en del.

Pris : 8600:- för båda helgerna. Max 6 deltagare.

Senast en månad innan varje kurstillfälle ska du ha betalat in till kursen. Först till kvarn….

Vi vill veta om du äter specialkost. Detta för att underlätta mathållningen.

Låter detta spännande , tveka inte . Utan anmäl dig till , Eva Kock 073-9520219. Eller eva.kock@telia.com . Så passa på du som vill vara med . Det finns även en reservlista. Skulle jag få ihop tillräckligt med ANMÄLNINGAR kan jag ha en till kurs. För tillfället är det lättast att anmäla sig på min mobil. 073-952 02 19